DİYARBAKIR / SUR - İsmetpaşa İlkokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Mrt

Okulumuzun bahçesinde bulunan tarihi çeşme, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi tarafından yenilenmiş ve öğrencilerimizin kullanımına açılmışıtr. Çeşmenin bir tarafı okul bahçesine diğer tarafı sokağa bakmaktadır. İki taraftanda su akmaktadır. Hizmetlerinden dolayı Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine teşekkür ederiz.

Mrt

İlgi Alanlarım e-Twinning projesi

Öğretmenimiz Mehmet Emin ÖZER tarafından ”İlgi Alanlarım” adlı e-Twinning projesi yürütülmektedir.

Bu projeyle  öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanları keşfedip o alanla ilgili öğrencinin gelişimini sağlamaktır. Bu sayede öğrenciler ilgi duyduğu ve yetenekli olduğu alanda hem kendini geliştirecek hem de mutlu olacaktır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, teknolojiyi kullanılırken bunun toplumsal yaşamda ve ahlakta ne tür değişiklikler yapabileceğinin öngörülmesi gerektiğini belirterek, "Bütün bu yenilikler, insanlığımıza, temel hak ve hürriyetlerimize, mahremiyetimize, ürettiklerimize ne tür katkılar veriyor, bizden neyi alabilir, korumak istediğimiz hangi değerleri tahrip edebilir ya da ortadan kaldırabilir, bunu tartışmak gerekiyor." dedi.

Şbt

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirdiklerini ve bu sayede dijital bağımlılıktan uzaklaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirdiklerini belirtti.

Şbt

İdarecilerimiz ve öğretmenlerimizin kontrolünde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz sakin bir şekilde tatbikatı tamamladı. Yaşanacak felaketlere her zaman hazır olmalıyız.

Nefes Ol e-Twinning projesi

e-Twinning projemiz olan”Nefes Ol” ile yarınlarımız olan öğrencilerimizde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda düşünen ve çaba sarf eden bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak istiyoruz.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda anahtar kelimeler kullanılarak düzenlenen hikaye yazma yarışında dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününe özel, 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı yayınladık.

Ara

4/b sınıfı öğrencilerimizden Heja BİÇERİ, Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük tasarım Yarışması’nda 2. olarak ödülünü aldı. Öğrencimizin başarısını kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Ara

Öğrencilerimizin heyecanla beklediği Diyarbakır kitap fuarına katıldık. Öğrencilerimiz kitaplarla buluştu ve eğlenceli anlar yaşadılar. Kitaplarla ufkumuzu genişletmeye devam edeceğiz.

Ara

Müdürlüğümüz tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kapsamında, Türkiye'de üretilen yerli ve milli teknolojik ürünlerin sergilendiği "Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim Sergisi" düzenlendi. İsmetpaşa ilkokulu olarak, Milli ve yerli savaş uçağımız Kaan maketi ile sergiye katıldık.

Ara

Mobil Trafik Egitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simulasyon araci ile  13 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 09.00 - 16.00 arasında Diyarbakir iI Jandarma K.hgi trafik Jandaması timlerince Yenişehir ilçesi Dağkapı meydanında tüm yol kulllanıcı sürücü, yolcu, yayalara ve çocuklara yonelik trafik egitimi verildi.